Markdown Cheat Sheet

Headlines
# Headline 1
## Headline 2
### Headline 3

Styling
*italic*
**bold**
~~strike through~~

Links
http://url.com
[link text](http://www.url.com)

Quotes
> Quote text
***Johnny Author***

Images
![image alt text](image url)
***Image caption, description***

Horizontal rule
---

Inline Code
`var name = "John Doe";`

Code block with syntax highlighting
``` codelanguage
function foo() {
  return bar;
}
```

Bulleted list
- item 1
- item 2
- item 3

Numbered list
1. item 1
2. item 2
3. item 3

Hjemmekontor blir raskt isolerende og ensidig. En hel rekke nye coworkingspaces åpner for nettverksbygging, sosialisering og effektive arbeidsdager.

Å jobbe hjemmefra kan på mange måter virke komfortabelt og enkelt. På den andre siden vet enhver som faktisk jobber hjemmefra at det også kan være kaotisk, misforstått og ikke minst veldig isolerende. Å slå av en prat i kaffepausen med kolleger, å drøfte ideer med andre kunnskapsrike mennesker, eller bare så enkelt som å komme seg ut av huset, er ikke inkludert i hjemmekontorløsningen.

På coworkingspaces derimot, får du alle fordelene med hjemmekontoret, pakket inn i sosiale og inspirerende omgivelser. Det høres kanskje klisjé ut, men det er sant- og for å bevise det har vi dratt frem de 5 beste grunnene for å droppe hjemmekontoret, og komme seg ut!

Bygg nettverk: Isolasjon er kanskje en av de største utfordringene med å jobbe hjemmefra. Det er vanskelig å møte nye mennesker og å bygge et godt nettverk. Å være en del av coworking gir deg helt klart denne muligheten. Ikke bare har du muligheten til å møte nye mennesker, men du møter mennesker som er like engasjert og lidenskapelige som deg.

Vi lever i en verden hvor flere og flere får høyere utdanning, noe som gjør at den uformelle kunnskapen og store nettverk helt klart øker i verdi. For å lykkes, trenger man et godt nettverk rundt seg. Ikke bare møter du inspirerende mennesker, men det kan også hende at du treffer akkurat de menneskene du trenger. Enten det er som medarbeider, kunde eller investor.

Komme deg ut av huset: En stor del av det å jobbe hjemmefra, er at du ikke kommer deg ut av huset. Både jobb og fritid er samlet på en og samme plass, og det kan ofte være vanskelig å skille. Mange møter ofte på situasjonen hvor å jobbe hjemmefra ikke blir forstått, og det blir lett å lage unnskyldninger for å jobbe i fritiden eller å ta fri i jobbtiden. Det krever en god struktur og forståelse for å kunne jobbe hjemme, men det er også lett å glemme seg bort, nettopp fordi skillet mellom jobb og fritidsmodus er visket ut.

Coworking løser dette problemet på en superenkel måte. Det gir deg plassen du trenger for å jobbe, uten å ta fra deg friheten og fleksibiliteten. Du kan fortsatt ha sene, rolige morgener eller ta pause midt på dagen for å trene. Eneste forskjellen er at du kommer ut av huset og inn i en jobb atmosfære. Du blir omringet av mennesker som også har lyst til å jobbe, og som jobber hardt- noe som kan inspirere deg til å gjøre en ekstra innsats.

Vær kreativ og innovativ sammen med andre: Coworker-lokaler har en helt annen atmosfære og miljø enn tradisjonelle bedriftskontorer. Her er det samlet en god mix av energiske og spente ildsjeler som elsker det de driver med. Ikke bare skapes det en inspirerende atmosfære, men det bygger også et sterkt fellesskap.

Variasjonen av mennesker er en del av dette miljøet. Gründere, selvstendig næringsdrivende og bedrifter fra alle bransjer kommer for å jobbe på samme plass. Dette gjør at det er enormt med forskjellige spesialiteter, kunnskaper og tankesett rundt deg, og de vil gjerne dele med deg!

Å drøfte ideer på hjemmekontoret er også en utfordring. Ofte er det ingen å diskutere med, eller de samme personene å drøfte med hver gang. Coworkingspaces gir deg muligheten til å snakke med mennesker fra helt andre bransjer, og med helt andre synspunkt. De kan gi deg nye måter å se på ideen på, vinkler som kan styrke og kanskje hjelpe deg med å etablere et bedre utgangspunkt. Sammen kan dere altså utvikle nye og innovative ideer!

Alt på ett sted: Å møte kolleger, eller å ha møter med potensielle kunder kan være en utfordring når man jobber hjemmefra. Kanskje er det ikke nok plass, eller nok ro. Å treffes på en café er også støyende. Coworkingområder tilbyr deg den plassen du trenger. Til hverdagen er det kanskje nok med en enkel pult eller privat kontor, men når tiden for et møte er inne, er det også fullt mulig å booke møterom. Du får altså alt på en plass.

Printere, kaffetraktere, kjøkken og alt man skulle trenge er også tilstede. Alt ligger tilrettelagt rundt deg og du trenger ikke å gi det en tanke. Det eneste du trenger å fokusere på er å gjøre jobben din så bra som mulig. Høres ikke det greit ut?

Det finnes mange forskjellige utleiere rundt om, som betyr at du ikke engang trenger å reise lange turer for å komme til kontoret. Ønsker du å se over tilgjengelige lokaler, kan du se det her

Billig
Når man jobber hjemmefra, er alt ditt ansvar. Wifi, strøm, printerblekk og kaffetrakter er ditt ansvar, og kan lett utgjøre enda større utgifter. Coworking space er på den andre siden et stabilt, trygt alternativ som ikke minst er svært rimelig.

Hvor mye en slik type kontorplass koster, varierer fra sted til sted. Du kan finne svært rimelige plasser, de billigste starter på under 1 000 kroner per måned og oppover. Vil du sitte i et mer formelt miljø med lavere hipsterfaktor må du ut med drøye 5 000 for plasser i åpent landskap mens prisene på egne kontorer varierer med beliggenhet og størrelse, naturlig nok.

Det er også forskjellige muligheter når det kommer til leie. Alt avhenger av hva du har lyst på og hva du har behov for. Ønsker du å komme til en fast pult i fellesområde, er det muligheter for det. Ønsker du fleksibiliteten til å sitte der du øansker (altså ikke en fast plass), eller kanskje du vil ha et helt privat kontor? Alt er opp til deg. Vil du lese mer om forskjellene på Fast, Flex og Kontor, kan det gjøres HER!

Lyst til å lese mer om temaet? Les disse:
https://www.tu.no/artikler/derfor-dropper-flere-hjemmekontor/230290
http://www.cw.no/artikkel/enterprise/seks-tankekors-om-hjemmekontor

Les mer

De ulike kontortypene forklart for den som blir svimmel av begrepene

5 fordeler med å leie på et coworking space