Markdown Cheat Sheet

Headlines
# Headline 1
## Headline 2
### Headline 3

Styling
*italic*
**bold**
~~strike through~~

Links
http://url.com
[link text](http://www.url.com)

Quotes
> Quote text
***Johnny Author***

Images
![image alt text](image url)
***Image caption, description***

Horizontal rule
---

Inline Code
`var name = "John Doe";`

Code block with syntax highlighting
``` codelanguage
function foo() {
  return bar;
}
```

Bulleted list
- item 1
- item 2
- item 3

Numbered list
1. item 1
2. item 2
3. item 3

Hvem har du på kontoret?

by kontorplasser.no

Om det er kontorlandskap eller cellekontorer, noen ting endrer seg aldri. Disse kontorskikkelsene går igjen over alt. Kjenner du dem igjen?

Om det er åpne kontorlandskap eller cellekontorer, noen ting endrer seg aldri. Har du jobbet noen år kjenner du dem igjen. For de ulike kontortypene går igjen i alle miljøer. Hvem av disse har du jobbet med? Er du en av dem?

1. Den passiv-aggressive

Du vet kollegaen som ikke klager på at andre ikke jobber så mye, men som ikke klarer la være å fortelle hvor sent han eller hun jobbet i går. Eller som nesten skryter av egne lange todo-lister eller absurde arbeidsmengder?

Er de skikkelig på hugget henger de opp anonyme lapper a la ”husk å sette inn alle kopper i oppvaskmaskinen” eller ”husk å sette på mer kaffe når kaffekanna er tom”.

2. Stresseren

Konstant bekymret. Konstant for mye å gjøre. Konstant bekymret for at de har for mye å gjøre. Klarer ikke gjøre noe fordi de tenker på alt de har å gjøre. Bekymret fordi de kanskje glemte et komma i et dokument i forrige uke eller redd for at en kollega skal gjøre det denne uken. Mer enn litt i slekt med kontrollfreaken.

3. Kjøkkenslusken

Ketchuprester i mikrobølgeovnen. Setter koppen på kjøkkenbenken med kafferester i. Glemmer matrester i kjøleskapet. Søler kaffe på benken men tørker ikke opp. Høres det kjent ut? Alle kontorer har minst en kjøkkenslusk.

4. Pratmakeren

Det er alltid en eller annen som hvis de bare åpner munnen, så har de nok materiale til en meningsløs kjedelig historie som varer minst et kvarter. De snakker og snakker og merker ikke rastløse tilhørere. Folk går rett og slett store omveier for ikke å bli fanget i pratmakerens armer.

5. Delegatøren

Noen er helt rå på å delegere. Og på ethvert kontor er det en eller annen som delegerer alt videre og knapt gjør noe selv. Uansett hvilken oppgave de får tildelt klarer de å svinge den videre og få hjelp. De bare gir oppgaven videre uten å spørre om det er greit. Og sjefen tror bare de er sykt produktive.

6. Arbeidsnarkomanen

Litt aggressive, ambisiøse, brå, selvstendige og lite fleksible. De er først på jobb og sist hjem. De har rett og slett ikke noe liv utenom jobben og ser nesten ned på dem som faktisk har det.

7. Bråkebøtta

Disse har en fascinerende evne til å glemme folk rundt dem. De bråker. Og siden de liker å bråke antar de at alle andre gjør det også. De lar telefonen ringe uten å sette den på stille. De tar samtalene i landskapet og ikke på stillerommet. Er du ekstra heldig sitter de og plystrer for seg selv når de endelig er ”stille”.

8. Møteguruen

Noen bare ELSKER møter. Jobben består i å ha møter, ikke noe annet er bedre enn å sitte i møter hver dag hele dagen. De trenger et møte for å tenke, møte for å prate og et møte for å ”jobbe sammen”. Her kommer møteinnkallingene tett rett i innboksen din.

9. Sladrehanken

Noen liker å snakke om alt annet enn jobb. De vet alt som skjer og også det som ikke har skjedd men som kunne ha skjedd. De spekulerer. De grubler. Noen som sliter på hjemmebane? Noen som er misfornøyde med lønna eller kaffetypen? Fortvil ikke, sladerhanken har debattert det meste og ”vet” alt.

10. Epostprodusenten

Noen kolleger sender enormt mange og lange eposter. De synes kanskje det er såpass viktig at de kopierer og blindkopierer mer enn en håndfull på de fleste mailer. Så det ser ut som om de jobber MYE. Og når fredagen kommer og det er en vits eller en lenke til en søt video som ramler inn i innboksen din, så kan du være trygg på hvem avsenderen av den mailen er også...

11. Klageren

Noen klager på alt. De klager på regn, på snø, på kolleger, på sjefer, på møtekultur ja rett og slett på alt. Typisk nok har de jobbet der i årevis og de kommer ALDRI til slutte heller :)

http://theundercoverrecruiter.com/personalities-every-office/

http://theundercoverrecruiter.com/type-office-worker/

Les mer

5 fordeler med å leie på et coworking space

Fremtidens arbeidsplasser