Markdown Cheat Sheet

Headlines
# Headline 1
## Headline 2
### Headline 3

Styling
*italic*
**bold**
~~strike through~~

Links
http://url.com
[link text](http://www.url.com)

Quotes
> Quote text
***Johnny Author***

Images
![image alt text](image url)
***Image caption, description***

Horizontal rule
---

Inline Code
`var name = "John Doe";`

Code block with syntax highlighting
``` codelanguage
function foo() {
  return bar;
}
```

Bulleted list
- item 1
- item 2
- item 3

Numbered list
1. item 1
2. item 2
3. item 3

Hvorfor leie ut kontorplasser?

by kontorplasser.no

50% av ansatte er borte fra kontoret sitt i arbeidstiden. Dette kan brukes til å tjene penger og forbedre arbeidsmiljøet på ellers ubrukte ressurser.

Som bedrift, eier du kanskje ditt eget lokale. De ansatte har egne soner i lokalet, og det er innfor her de holder seg. Samtidig er det mange gründere, selvstendig næringsdrivende og start ups som er på jakt etter et sted å jobbe, men har ikke selv råd eller behov for et lokale som ditt. Kanskje sitter du på litt ekstra plass, som du ikke tar i bruk. I et tradisjonelt kontor er opptil 50% av de ansatte borte fra kontoret sitt i deler av arbeidstiden. Tom plass, er også en kostnad for ingenting, så hvorfor ikke leie det bort til en som trenger det? Det er med andre ord mange gode grunner til at du bør leie ut de ekstra plassene til enkeltpersoner eller start ups. Enkelt og greit er det en vinn-vinn situasjon, så lenge det praktiske fungerer.

Vi kan jo alltids si at penger er den viktigste og største faktoren for en bedrift, ved å leie ut ekstra kontorplasser, men det er det nødvendigvis ikke.

Miljø er et utrolig viktig tema i enhver organisasjon. Uten et godt arbeidsmiljø, skjer det lite fremgang og utvikling i bedriften. Det er mange bedrifter som har kontorer tilrettelagt for et godt og åpent arbeidsmiljø, men likevel er det silojobbing og grupperinger internt i avdelingene. Moderne bedrifter har åpnet øynene for at dette enkelt kan gjøres noe med, ved å åpne dørene for coworking.

Som sagt er dette en vinn-vinn situasjon for begge parter. Hvorfor? Fordi selvstendig næringsdrivende og start-ups får kontorplasser som er rimelige og fleksible. For din og bedriftens del, får dere fylt de tomme plassene. Ikke minst åpner dere muligheten for innovasjon og et åpent miljø på arbeidsplassen.

Hva kan startups og grundere bidra med for din del?

Det er opp til deg, om du ønsker å leie ut til noen av relevans til arbeidsplassen, eller fra helt andre bransjer. Begge deler kan være en fordel, enten du får fersk input fra en med samme bakgrunn eller en med et helt nytt syn på ting. Er mulighetene der, kan det åpnes for samarbeid mellom partene, ideer kan utvikles og kanskje dere til om med kan hjelpe hverandre med å skaffe kunder?

Den teknologiske verden vi lever i idag gir “alle” tilgang til det meste av informasjon. Det er stadig flere med høyere utdanning, og det blir av den grunn vanskeligere å skille seg ut på den måten. Dette gjør at uformell kunnskap og nettverk helt klart øker i verdi.

Å åpne dørene for mindre bedrifter, gir gode muligheter for å bygge nettverk for både ansatte og organisasjonen i sin helhet. Kanskje sitter gründerne på bekjentskaper som er perfekt for din bedrift?

Tjen penger og åpne arbeidsmiljøet i samme slengen

Har du en ubrukt pult eller private kontorer stående? Lei det ut. Hvorfor la det stå tomt når du kan tjene litt ekstra penger på det. Hvor mye du kan tjene på en kontorplass er et åpent spørsmål. Gjennomsnittsprisen for enkeltkontorer (celle) i Oslo er på 4-5000 kroner i mnd, mens på mindre sentral beliggenhet kan det ende på rundt 3-4000 kroner i mnd. Om du ønsker å leie ut enkle pulter i fellesareal faller dette naturligvis litt lavere i pris, men sentralt i Oslo kan du fortsatt regne med en pris på rundt 3-4000 kroner i måneden. Dette er ikke sikre tall, men antagelser fra hva vi ser på markedet i dag. Det er likevel en rekke plasser i prisleiet under 3000 kroner per måned. Prisen kan også variere noe ut i fra hvilke tjenester som er inkludert. Jo mer luksus du har å tilby, jo mer verdi tilføres det naturligvis også kontorplassen. Vi anbefaler sterkt at følgende fasiliteter alltid er inkludert:

Som utleier kan du også selv bestemme hvilke type plass du vil leie ut. Enten du vil leie ut en fast plass til hver person, eller om du ønsker å leie ut en plass der det er ledig (flex). Har du egne private kontorer (cellekontor) er det også mulig å leie ut. Hvor lenge du ønsker kontrakt er opp til deg. Tradisjonelle kontorutleiere har ofte lange kontrakter, noe som helt klart er en stor ulempe for selvstendige næringsdrivende og start ups. Det kan derfor være lurt å ha mer fleksible kontrakter.

Hvordan kan du lage en annonse?

Det er en veldig enkel prosess å legge ut annonser på kontorplasser.no. På sidene våre finner du en knapp eller en link hvor du kan lage annonse. Klikker du deg inn på denne kan du velge å registrere deg med Facebook eller med mail, alt etter hva som er best for deg. Logger du deg inn med mail, er det viktig å huske å verifisere brukeren før du kan gå videre.

Når du har logget deg inn får du et skjema du må fylle ut angående kontorplassen. Hver annonse kan inneholde ett eller flere kontorer eller plasser. Har du tre pulter til utleie kan du velge om de skal legges ut hver for seg, eller i samme annonse. Det lønner seg her å legge inn så konkret tekst som mulig, med mest mulig faktainformasjon. Dette gjør det lettere for de som skal leie, å forstå hva det er som leies ut. Bilder er også viktig i annonsen. Du kan velge om du vil legge til ett eller flere bilder, men det er viktig å ha gode bilder. Dette igjen for å gi leier et best mulig inntrykk av lokalet og plassen du leier ut.

Når du har fullført prosessen, er det bare å sitte seg tilbake og vente på respons! Er det noe du lurer på underveis, er det bare å ta kontakt med oss, så vil vi hjelpe deg underveis.

Les mer

De ulike kontortypene forklart for den som blir svimmel av begrepene

5 fordeler med å leie på et coworking space